T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

ANADOLU MEKTEBİNDE OKUL FİNALİ "MUSTAFA KUTLU" PANELİMİZ

ANADOLU MEKTEBİ

MUSTAFA KUTLU PANELİ

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı kapsamındaki “Mustafa Kutlu Paneli”, 13.06.2023 tarihinde saat 10.00’da Afyonkarahisar Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi (AKİL) konferans salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları, okuma, yazma ve topluluk önünde konuşma faaliyetlerinin bir arada yürütüldüğü çok yönlü bir programdır. Program kapsamında sırasıyla Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov, Tarık Buğra, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Nurettin Topçu, Sezai Karakoç gibi milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkı sunan yazarların tüm eserleri gönüllü öğrenciler tarafından sorumlu öğretmen gözetiminde okunup değerlendirilmektedir. Öğrenciler, seçilen yazarın eserlerinin en az yarısını okuduktan sonra eserlerde ele alınan konular hakkında konuşma metni hazırlayarak düzenlenen panel programında sunmaktadır.  

Projeden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Kaya ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar’ın konuşmaları ile başlayan panelde, okuma faaliyetine gönüllü olarak katılmış olan AKİL öğrencileri sunumlarını gerçekleştirdi. 10-C sınıfı öğrencisi Nazlı Can Uğurlu panel başkanlığını üstlenirken, 9-A sınıfı öğrencisi Büşra Sert, “Kutlu’nun Eserlerinde Din Motifi”; 10-B sınıfı öğrencisi Esma Ulukuş, “Kutlu’nun Eserlerinde Mazlumlar ve Genel Özellikleri”; 9-D sınıfı öğrencisi Zeynep Hümeyra Erkek, “Mustafa Kutlu’da İyilik Kavramı” ve 10-E sınıfı öğrencisi Satı Nur Özer, “Mustafa Kutlu’da Toprağa Dönüş” konulu sunumlarını yaptılar.

Panelist öğrencilerin sunumlarına ilişkin değerlendirmeler ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Akın ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkan YardımcısıDoç. Dr. Mehmet Özger tarafından yapıldı.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları faaliyetinin yürütüldüğü ilimizdeki tüm okullardan yönetici, öğretmen ve öğrencilerin katılım sağladığı program, panelin düzenlenmesinde görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

14-06-202313-06-202313-06-202313-06-202313-06-202313-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.06.2023 - Güncelleme: 14.06.2023 08:57 - Görüntülenme: 328
  Beğen | 4  kişi beğendi